english: 
Vetiver Essential Oil
latin: 
Vetiveria zizanoides
Cantitate: 
5ml

Ulei esențial de Iarbă de vetiver - 5 mlVetiver Essential Oil are un parfum greu, de pământ, asemănător cu paciuli, amestecat cu puțină lămâie. Uleiul din iarbă de vetiver are o acțiune de refacere a legăturii cu pământul, de liniștire și stabilizare. Este unul dintre uleiurile cu cel mai ridicat conținut de sescviterpene. Dr. Terry Friedmann a studiat iarba de vetiver în legătură cu calitățile sale de liniștire pentru copiii agitați. Poate fi util la controlul stărilor de stres, ca și în faza de refacere după o traumă sau un șoc emoțional.

Face parte din familia Poaceae sau Gramineae (ierburi).

Plantă originară din Haiti.

Metodă de extractie: distilare cu aburi din rădăcină.

Ajută: articulațiile, pielea, hormonii, sistemul circulator, nervii, somnul.

 

Influențe: 
Parfumul de vetiver este un bun agent linistitor în plan psihologic, calmant, stabilizator. Ajută la gestionarea stresului si la refacerea ce urmează unei traume emotionale. Dr. Terry Friedmann a descoperit, prin testele clinice efectuate, că uleiul de vetiver poate trata cu succes ADD-ul si ADHD-ul (deficitele de atentie) la copii.
Proprietăți, indicații și mod de aplicare: 

Proprietăți: antiseptic, antispasmodic, relaxant, stimulează circulatia.

Indicații: ADHD, anxietate, reumatism/artrită, depresie (inclusiv depresia natală), insomnie, îngrijirea pielii (ten gras, îmbătrânirea tenului, acnee, riduri). Bine-cunoscut pentru proprietătile sale anti-inflamatorii si folosit în principal pentru tratarea artritei.

Aplicare: se diluează 1 parte ulei esențial si o parte ulei vegetal

  1. se aplică 2-4 picături local
  2. punctele chakra/Vita Flex
  3. inhalare directă
  4. vaporizare

Administrare: ca supliment alimentar. Poate fi adăugat în mâncare ca supliment nutritiv în lapte de capră sau de orez (se diluează o picătură de ulei esențial de iarbă de vetiver în aproximativ 120 ml lichid).

Atenție: poate provoca iritații celor cu pielea sensibilă. Dacă sunteți însărcinată sau dacă va aflați sub control medical, consultați-vă medicul înainte de a folosi acest ulei.

Ingrediente: 
  1. Isovalencenol (11-15%)
  2. Khusenol(6-ll%)
  3. Alfa Vetivone (3-6%)
  4. Beta Vetivone (3-6%)
  5. Nootkatone (2-5%)
  6. Khusimone (3-6%)

ORAC: 74,300 µTE/100g

Ulei esențial de iarbă de vetiver (Vetiveria zizanoides) Young Living Therapeutic Grade™

 

 

Share: